Frick Design

Copy Copy: Grafisk Profil Utställning (skoluppgift)

“Välkommen in i kopiornas värld. En unik utställning av förlagor och kopior, med syfte att väcka reflektion kring autenticitet och replikering. Tillsammans med historisk för­ankring, interkulturell bredd och samtida röster får vi chansen delta i en interaktiv utställning som ställer sig frågan: Vad är en kopia egentligen?”

Uppgiften var att ta fram en grafisk profil åt en fiktiv utställning på temat kopior. Det innefattade att ta fram ett grafisk manér och en logotyp att genomsyra utställningen samt författa en enkel copy för att beskriva utställningen. Utöver detta producera föremålsskyltar, marknadsföra utställningen fysiskt i form av affischer och flyers samt digitalt content för sociala medier. Målgruppen skulle innefatta personer 15 – 70 år och profilen kännas modern och ungdomlig. 

Jag valde att vinkla min pitch till att skapa en inkluderande utställning med möjlighet att bygga vidare på ämnet om vad som är ett original/kopia ur ett perspektiv hos individer med funktionsnedsättning. Detta genom att inkludera brailleskrift samt ett förslag på ett interaktivt inslag i utställningen som ger människor med funktionsvariationer en platform.

Mockup av goodiebag och utställningsskyltar.
Demonstration av utställningens grafiska manér.
Demonstration av utställningsskyltars proportioner.
Mockup av marknadsföring på sociala medier.
Logotypen applicerad på svart/vitt.
Typografin.