Frick Design

Regina d’Italia: Grafisk profil

Uppgiften som en del av min utbildning att fritt ta fram ett koncept till en italiensk restaurang. Jag valde att föreställa mig en restaurang som skulle knyta ihop både en anrik och klassisk känsla med en lättapplicerbar och modern design. Resultatet blev Regina d’Italia, den italienska drottningen. 

Jag började med att testa mig fram mellan olika logotyper innan jag landade i en regal serif för namnet för att direkt sätta tonen och som motpart en modern, geometrisk linjär i underrubriken. Tanken är att de tre italienska färgerna skall finnas med vid alla appliceringar på enheter, vilket jag var medveten om kan bidra till ökade produktionskonstnader för de olika enheterna, men samtidigt säkerhetsställer att restaurangens italienska profil finns tydligt med hela vägen. Jag valde att även jobba med illustrationer av liljor, Italiens nationalblomma, för att bygga en känsla av feminitet och skönhet passande en drottning.